Blog

Uit onderzoek van HR-dienstverlener Visma | Raet wordt bevestigd wat werkend Nederland denkt: we gaan nooit meer 100% naar kantoor. Maar liefst 85% van ondervraagden verwacht nooit meer 100% naar kantoor te gaan. 31% van de ondervraagden geeft aan dat het kantoor de vaste werkplek wordt, maar wel in combinatie met thuiswerken. Tot slot geeft 20% van de ondervraagden aan dat ze na de coronacrisis voornamelijk thuis zullen werken.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door redactie

De overheid adviseert ons momenteel om zoveel mogelijk thuis te werken in verband met het coronavirus. Waar in eerste instantie werd geadviseerd om tot 28 april thuis te werken, is de lockdown nu uitgesteld tot 20 mei. Nog nooit werd er zoveel thuisgewerkt in Nederland, maar ook wereldwijd. Uit onderzoek van Kieskompas blijkt dat de provincie Gelderland de meeste thuiswerkers telt in ons land. De provincie Limburg daarentegen staat helemaal onderaan de lijst.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Ralph Reimering

Mede door de huidige crisis neemt de vraag naar kant-en-klare scheidingswanden voor kantoordoeleinden enorm toe. Door de overheidsmaatregelen moeten ook kantoren voldoen aan de wetgeving om veilig werken mogelijk te maken. Vaak wordt hierbij gedacht aan glazen/plastic scheidingswanden, maar het effect hiervan is niet bewezen. Daarnaast is het ook geen duurzame oplossing voor de lange termijn. In dit blogartikel bespreken we de verschillende type scheidingswanden en de bijbehorende eigenschappen én voordelen per type wand.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Ralph Reimering

Ondanks dat het wordt aangeraden om de rest van 2020 nog steeds zoveel mogelijk thuis te werken, gaan steeds meer mensen weer op kantoor werken. Deels uit noodzaak en deels om het normale leven weer op te pakken. De kantoorruimte zal echter voorlopig niet meer hetzelfde zijn als voor de corona-crisis. Ondernemers moeten daarom goed voorbereid zijn en bij de kantoorinrichting rekening houden met de veiligheidsmaatregelen van het RIVM. In dit artikel bespreken we hoe je jouw kantoor kan aanpassen om deze corona-proof te maken.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Redactie

Wat is ergonomisch werken? In deze blog leggen we je uit wat ergonomisch werken betekent. Laten we eerst bespreken wat ergonomie betekent. Ergonomie staat voor de wetenschappelijke discipline die zich bezighoudt met de mens in relatie tot zijn of haar omgeving. Ergonomische ontwerpen betekent ontwerpen voor mensen en hun continue veranderende behoeften. Het doel van ergonomie is om een veilige, comfortabele en productieve werkplek te creëren en ongemak en het risico op gezondheidsklachten te beperken. Nu je weet wat ergonomie betekent, kan je vast al raden wat ergonomisch werken betekent.

Betekenis ergonomisch werken: werken op een zo gezond, comfortabele en productieve manier. Ergonomisch werken kan gaan om producten, een werkplek of een organisatie.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Ralph Reimering

Als je ergens vreemd binnenkomt, is het fijn als een vriendelijke baliemedewerker je direct te woord staat. Een prettig, gastvrij ontvangst is tevens een belangrijk visitekaartje van je organisatie. Het geeft je de kans bezoekers al direct bij binnenkomst een goed gevoel te geven. Maar waar let je op bij een nieuwe balie kopen? Dit zijn de 5 belangrijkste dingen waar je rekening mee moet houden.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Ralph Reimering

Collega’s die luid bellen, een printerapparaat dat overuren maakt en klikkende hakken op een betonnen vloer. Storende geluiden zijn funest voor je concentratie en zorgen ervoor dat je aan het einde van de dag bekaf bent. Maar goed nieuws! Je kunt zelf veel doen om de akoestiek te verbeteren. Wij laten je hieronder zien welke producten je daarbij kunnen helpen.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door redactie

Even overleggen in de kantoortuin, daarna geconcentreerd werken aan een rapport in de stilteruimte. Flexwerken houdt in dat je die werkplek- of ruimte kiest die past bij de werkzaamheden die je op dat moment moet doen. Voorstanders van een flexwerkplek zijn blij met de flexibiliteit. Tegenstanders vinden dat flexwerken ten koste gaat van de productiviteit. Hoe maak je een succes van de flexwerkplek? We geven je 6 tips!

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Ralph Reimering

Ja hoor, ze zijn er nog steeds! Van die ongezellige kantines met bruine stoeltjes en een kille TL-lamp aan het plafond. Zeker praktisch en zeker geen plek waar medewerkers blijven hangen. Goed? Nou nee. De kantine of het bedrijfsrestaurant kan juist een belangrijke bijdrage leveren aan de communicatie in een organisatie. Een informeel gesprek onder het genot van een lekkere lunch is goed voor binding tussen het personeel. Een moment van ontspanning doet wonderen voor de productiviteit en creativiteit. Waar let je op bij de inrichting van een bedrijfskantine?

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Redactie

Welke zadelkruk past bij u?

23 jul. 2018 13:10:02

Wanneer u een zadelkruk gaat bestellen is het verstandig om rekening te houden met een aantal punten. Welk model zadelstoel bij u past hangt af van uw lichaamslengte en gewicht. De voorkeur voor staand zitten of zitten speelt ook een rol bij de keuze. Wij geven een aantal tips bij het maken van de juiste beslissing.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Redactie

Het nieuwe werken, wat is dat eigenlijk? Als je aan het nieuwe werken denkt, dan denk je waarschijnlijk aan werken 2.0, slimmer werken en flexibel werken. Het nieuwe werken wordt steeds populairder en steeds meer bedrijven werken 2.0. Maar wat houdt het nieuwe werken precies in en wat zijn de voor- en nadelen van het nieuwe werken? Dat gaan we in dit artikel bespreken.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door redactie

Na een periode van solliciteren, is het nu eindelijk zover: de eerste werkdag bij je nieuwe werkgever. Nieuw werk, nieuwe collega’s. Spannend! Je brandt van nieuwsgierigheid, bent vol verwachting en hebt er zin in. Maar tegelijkertijd ben je waarschijnlijk nerveus. Hoe bereid je je voor op die eerste dag en wat zijn de do's en don’ts?

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Redactie

Heb je een kantoorbaan en werk je veel achter een beeldscherm, dan heb je kans op vermoeide ogen, droge ogen, een branderig gevoel of een wazig zicht. Soms met hoofdpijn tot gevolg. Vermoeide ogen hebben een negatieve invloed op je gevoel van welbevinden en verminderen de kwaliteit van je werk. Hoe ontstaan vermoeide ogen, hoe voorkom je klachten en hoe zorg je weer voor een frisse blik, zodat je optimaal kan werken?

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Redactie

Bewegen op kantoor

3 okt. 2017 13:45:54

Wanneer u een kantoorbaan heeft is de kans groot dat u veel zit. Er zijn een aantal oplossingen om toch in beweging te blijven terwijl u werkt. Het variëren van houdingen is ook erg belangrijk om rugklachten te verminderen. Zitten is namelijk de slechtste houding voor uw rug. Wanneer u zit, staat er meer druk op uw wervels dan wanneer u staat of ligt. Als u niet recht op uw stoel zit, ligt de druk op de wervelkolom nog hoger. Een goede zithouding is cruciaal, vooral als u al rugklachten ondervindt.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Redactie

Muziek op de werkvloer

27 sep. 2017 15:37:42

Iedereen houdt van muziek en muziek maak ons gelukkig, maar is muziek op de werkvloer
bevorderlijk voor de productiviteit of leidt het teveel af? Laten we voorop stellen dat werken met
muziek een persoonlijke voorkeur is, maar wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat werken met
muziek de creativiteit stimuleert.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Redactie

Heb je te maken met een negatieve werksfeer? Dan is het zaak om er gauw wat aan te doen, voordat de sfeer nog meer verslechterd. Een negatieve werksfeer is niet alleen vervelend voor collega’s onderling, ook zal de directie er onder lijden. Dit komt omdat werknemers minder goed presteren en minder productief zijn bij een negatieve werksfeer. Met onze volgende tips kun je de sfeer op de werkvloer weer bevorderen.

 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Redactie

Bureaustoelen Interstuhl

23 mei 2017 11:45:49

interstuhl

Interstuhl is hét innovatieve, duurzame A-merk bureaustoelen. Alle activiteiten van Interstuhl hebben tot doel mensen te inspireren. Dit is samengevat in ‘Enjoy seating performance’ en gebaseerd op haar drie kernwaarden ‘efficiency’, ‘esthetiek’ en ‘engineering’.

  • Efficiency
  • Esthetiek
  • Engineering
Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Redactie

Bureaustoelen zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Best lastig om dan de juiste stoel te kiezen. Natuurlijk kies je een stoel die binnen je budget en bij je smaak past. Maar waar moet je nog meer op letten? Wij geven je vijf tips zodat je de juiste bureaustoel kiest.

  1. Lengte en gewicht
  2. Gebruiksuren per dag
  3. Design en uitstraling
  4. Ondergrond: hard of zacht?
  5. ARBO-keurmerk
Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Redactie

Bureaustoelen Beta

10 mei 2017 09:20:04

Waarom ook jij blij wordt van Beta-kantoorstoelen!

bureaustoelen-beta

Nieuw in het assortiment van Kantoormeubelencenter.nl zijn de kantoorstoelen van Bèta. Een no-nonsense merk van Hollandse bodem met kwaliteitsstoelen tegen scherpe prijzen. We geven je vijf redenen waarom wij kozen voor Bèta. Zeker weten dat ook jij blij wordt van deze fijne bureaustoelen?

1. Duurzaam en groen
2. Dutch design
3. Ruime keuze
4. Korte levertijden en snelle service
5. Ergonomische bureaustoelen

 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Redactie

fiets-werkplek

Je ziet misschien wel eens van die Fitness producten voorbijkomen op bijvoorbeeld TellSell onder het motto: Blijf fit achter je werkplek! Op de multifunctionele kantoorwerkplek 'Oxydesk' werk je tijdens je werk meteen aan al je spieren in je lichaam!! Waarschijnlijk is het toch beter om je work-out en je werk een beetje gescheiden te houden. Zit je tenminste ook niet zo voor paal op je werk. Bovendien is een juiste werkhouding enorm belangrijk, zeker als je voor je baan lange tijd achter je pc moet zitten.

 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Ralph Reimering

Een verandering in de manier van kopen door klanten!

Ondanks de economische tegenwind maken digitale winkels en web-showrooms voor consumenten of buisness to buisness een enorme groei door.

Daar waar de traditionele kantoorinrichter met een kantoormeubelen showroom op de hoek of industrieterrein en een arsenaal aan adviseurs in maatpak en leaseauto's terrein verliezen vervult de online aanbieder een steeds belangrijkere rol.

 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Redactie

NPR bureaustoelen

3 apr. 2015 13:00:00

bureaustoel-nprBureaustoelencenter.nl levert de beste en voordeligste NPR bureaustoelen van Nederland. De bureaustoel 2408 van Prosedia Interstuhl is nu te koop in onze webshop vanaf 245,-.

De NPR bureaustoel is voorzien van: - Synchroontechniek - Verstelbare rugleuning - Gewichtsregeling - Zitdiepte verstelling - Verstelbare armleggers met softpad - Gepolijste of zwarte voetenkruis.

De bureaustoel 2408 NPR is leverbaar in 6 stofkleuren, uit voorraad leverbaar in de kleur zwart.

 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Ralph Reimering

Juiste zithouding achter je bureau

24 mrt. 2015 10:15:00

bureaustoelenAls je achter een bureau werkt, is het belangrijk dat je een goede zithouding aanneemt. Een goede zithouding is essentieel voor je gezondheid. Dat voorkomt nek- rug- en schouderklachten.

Je bureaustoel op de juiste manier instellen helpt daarbij. Natuurlijk is een goede instelling van je bureaustoel niet het enige dat belangrijk is, maar het is een goed begin als je rsi en andere klachten wilt voorkomen.


 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Ralph Reimering

Schuifdeurkasten met flair

22 mrt. 2015 08:30:00

schuifdeurkast

Natuurlijk kies je voor kantoormeubelen van de beste kwaliteit wanneer je jouw kantoor inricht. Ook kies je voor kantoormeubilair dat uitstraling heeft en dat past bij je bedrijf.
Kantoorkasten maken een belangrijk deel uit van de kantoorinrichting, omdat ze onmisbaar zijn voor het opbergen van informatie en documentatie.

Schuifdeurkasten zijn ideaal op kantoor. Bij het openen schuift de deur in de kast, waardoor je ruimte kunt besparen.

Daarnaast zijn schuifdeurkasten een stijlvol opbergmeubel, waarin ordners, dossiers en ander materiaal kunnen worden opgeborgen. Daarnaast lenen de kasten zich uitstekend om een grote kantoorruimte in te delen. Je kunt zowel de uniforme stijl van het kantoor benadrukken en de schuifdeurkast als strategisch geplaatst meubel inzetten om werkplekken af te bakenen.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Redactie

kantoormeubelen-normenDe Nederlandse norm NEN 2449 die de ergonomische criteria voor een kantoortafels - kantoormeubelen omschrijft is eind 2011 komen te vervallen! Daarvoor is de Europese norm NEN-EN 527-1 voor in de plaats gekomen.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Ralph Reimering

monitorarmVoor ING bank Nederland NV heeft ons bedrijf recentelijk 400 monitorarmen geleverd voor alle ING servicecenters en postkantoren.

.beeldschermarm

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Ralph Reimering

flexibele-balies

10 dec. 2014 10:00:00

flexibele-balie

Informatie-balie met flexibele roterende tafelbladen Nieuw!

Toepassingen voor dit product zijn o.a.:

- Informatie-balie voor klantcontacten bij beurzen en evenementen
- registratiezuil in een bibliotheek
- scan, informatie en afrekenzuil in winkel of supermarkt
- incheck balie- zelfbedieningsbalie in de publiekshal

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Redactie

bench-werkplek

Uit een gepubliceerd onderzoek door het Kenniscentrum Werk & Vervoer blijkt dat bijna de helft van de Nederlandse werknemers de voorkeur geeft aan een flexibele werkplek.

In de private sector zijn flexplekken vooral geliefd bij werknemers tussen de 30 en de 50 jaar. Ook werken zij graag thuis.

In de publieke sector hechten oudere werknemers het meest aan een vaste werkplek. 43 procent van de werkenden geeft daar de voorkeur aan.

Werknemers van onder de 30 prefereren relatief vaak een vaste werkplek op kantoor. Deze jongeren willen graag gezien worden op hun werk en vinden het fijn als ze hulp kunnen vragen bij een collega.

Uit het onderzoek blijkt ook dat mensen die een flexibele werkplek willen vrijwel altijd ook de voorkeur geven aan variabele arbeidstijden.

Klik hier voor meer informatie over flexwerkplekken

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Redactie