Blog

Wat is ergonomisch werken? In deze blog leggen we je uit wat ergonomisch werken betekent. Laten we eerst bespreken wat ergonomie betekent. Ergonomie staat voor de wetenschappelijke discipline die zich bezighoudt met de mens in relatie tot zijn of haar omgeving. Ergonomische ontwerpen betekent ontwerpen voor mensen en hun continue veranderende behoeften. Het doel van ergonomie is om een veilige, comfortabele en productieve werkplek te creëren en ongemak en het risico op gezondheidsklachten te beperken. Nu je weet wat ergonomie betekent, kan je vast al raden wat ergonomisch werken betekent.

Betekenis ergonomisch werken: werken op een zo gezond, comfortabele en productieve manier. Ergonomisch werken kan gaan om producten, een werkplek of een organisatie.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Redactie

Als je ergens vreemd binnenkomt, is het fijn als een vriendelijke baliemedewerker je direct te woord staat. Een prettig, gastvrij ontvangst is tevens een belangrijk visitekaartje van je organisatie. Het geeft je de kans bezoekers al direct bij binnenkomst een goed gevoel te geven. Maar waar let je op bij een nieuwe balie kopen? Dit zijn de 5 belangrijkste dingen waar je rekening mee moet houden.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Redactie

Collega’s die luid bellen, een printerapparaat dat overuren maakt en klikkende hakken op een betonnen vloer. Storende geluiden zijn funest voor je concentratie en zorgen ervoor dat je aan het einde van de dag bekaf bent. Maar goed nieuws! Je kunt zelf veel doen om de akoestiek te verbeteren. Wij laten je hieronder zien welke producten je daarbij kunnen helpen.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door redactie

Even overleggen in de kantoortuin, daarna geconcentreerd werken aan een rapport in de stilteruimte. Flexwerken houdt in dat je die werkplek- of ruimte kiest die past bij de werkzaamheden die je op dat moment moet doen. Voorstanders van een flexwerkplek zijn blij met de flexibiliteit. Tegenstanders vinden dat flexwerken ten koste gaat van de productiviteit. Hoe maak je een succes van de flexwerkplek? We geven je 6 tips!

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Redactie

Ja hoor, ze zijn er nog steeds! Van die ongezellige kantines met bruine stoeltjes en een kille TL-lamp aan het plafond. Zeker praktisch en zeker geen plek waar medewerkers blijven hangen. Goed? Nou nee. De kantine of het bedrijfsrestaurant kan juist een belangrijke bijdrage leveren aan de communicatie in een organisatie. Een informeel gesprek onder het genot van een lekkere lunch is goed voor binding tussen het personeel. Een moment van ontspanning doet wonderen voor de productiviteit en creativiteit. Waar let je op bij de inrichting van een bedrijfskantine?

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Redactie

Welke zadelkruk past bij u?

23 jul. 2018 13:10:02

Wanneer u een zadelkruk gaat bestellen is het verstandig om rekening te houden met een aantal punten. Welk model zadelstoel bij u past hangt af van uw lichaamslengte en gewicht. De voorkeur voor staand zitten of zitten speelt ook een rol bij de keuze. Wij geven een aantal tips bij het maken van de juiste beslissing.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Redactie

Het nieuwe werken, wat is dat eigenlijk? Als je aan het nieuwe werken denkt, dan denk je waarschijnlijk aan werken 2.0, slimmer werken en flexibel werken. Het nieuwe werken wordt steeds populairder en steeds meer bedrijven werken 2.0. Maar wat houdt het nieuwe werken precies in en wat zijn de voor- en nadelen van het nieuwe werken? Dat gaan we in dit artikel bespreken.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door redactie

Na een periode van solliciteren, is het nu eindelijk zover: de eerste werkdag bij je nieuwe werkgever. Nieuw werk, nieuwe collega’s. Spannend! Je brandt van nieuwsgierigheid, bent vol verwachting en hebt er zin in. Maar tegelijkertijd ben je waarschijnlijk nerveus. Hoe bereid je je voor op die eerste dag en wat zijn de do's en don’ts?

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Redactie

Heb je een kantoorbaan en werk je veel achter een beeldscherm, dan heb je kans op vermoeide ogen, droge ogen, een branderig gevoel of een wazig zicht. Soms met hoofdpijn tot gevolg. Vermoeide ogen hebben een negatieve invloed op je gevoel van welbevinden en verminderen de kwaliteit van je werk. Hoe ontstaan vermoeide ogen, hoe voorkom je klachten en hoe zorg je weer voor een frisse blik, zodat je optimaal kan werken?

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Redactie

Bewegen op kantoor

3 okt. 2017 13:45:54

Wanneer u een kantoorbaan heeft is de kans groot dat u veel zit. Er zijn een aantal oplossingen om toch in beweging te blijven terwijl u werkt. Het variëren van houdingen is ook erg belangrijk om rugklachten te verminderen. Zitten is namelijk de slechtste houding voor uw rug. Wanneer u zit, staat er meer druk op uw wervels dan wanneer u staat of ligt. Als u niet recht op uw stoel zit, ligt de druk op de wervelkolom nog hoger. Een goede zithouding is cruciaal, vooral als u al rugklachten ondervindt.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Redactie