Kantoormeubelen-blog

  1. Hoe lang moet je staan bij een elektrisch zit-sta bureau?

    Je hebt van je werkgever of van jezelf een mooi zit-sta bureau. De hele dag zitten is verleden tijd, maar hoe lang moet je nou gaan staan? Lees in deze blog het antwoord.

    Lees meer »
  2. Waar moet je op letten bij het kopen van een bureaustoel?

    Of je nu op kantoor werkt of thuis werkt, het is belangrijk om een goede bureaustoel aan te schaffen. Je wil geen klachten krijgen omdat je lang in de verkeerde houding zit. Maar wat is nu een goede bureaustoel? Je wil een goede kwaliteit waar je lang mee vooruit kan. In deze blog staan tips waar je op moet letten bij het kopen van een bureaustoel. 

    Lees meer »
  3. Wordt thuiswerken de toekomst na de coronapandemie?

    In het voorjaar van 2020 moesten we plotseling allemaal zoveel mogelijk thuiswerken. Dit om reisbewegingen en daarmee de kans op besmettingen te verkleinen. Waar het in eerste instantie leek te gaan om een tijdelijke maatregel, werken mensen met een kantoorbaan nu al 1.5 jaar zoveel mogelijk vanuit huis. Inmiddels lijken we er zelfs gewend aan geraakt en de vraag luidt dan ook; wordt thuiswerken de toekomst? In dit artikel leggen we de voor- en nadelen van thuiswerken naast elkaar.

    Lees meer »
  4. Werkend Nederland verwacht nooit meer 100% naar kantoor te gaan

    Uit onderzoek van HR-dienstverlener Visma | Raet wordt bevestigd wat werkend Nederland denkt: we gaan nooit meer 100% naar kantoor. Maar liefst 85% van ondervraagden verwacht nooit meer 100% naar kantoor te gaan. 31% van de ondervraagden geeft aan dat het kantoor de vaste werkplek wordt, maar wel in combinatie met thuiswerken. Tot slot geeft 20% van de ondervraagden aan dat ze na de coronacrisis voornamelijk thuis zullen werken.

    Lees meer »
  5. Thuiswerkplek vergoeding: heb je hier recht op van je werkgever

    Door de Coronacrisis zijn er op dit moment heel veel mensen die thuis werken. Wat een groot deel van deze mensen niet weet is dat er verschillende rechten zijn die als werknemer kunt aangrijpen. Een van de mogelijkheden is de thuiswerkplek vergoeding. Omdat hier nog altijd een hoop onduidelijkheid over bestaat hebben we het een en ander op een rijtje gezet.

    Lees meer »
  6. 44% van de Nederlanders werkt thuis vanwege corona

    De overheid adviseert ons momenteel om zoveel mogelijk thuis te werken in verband met het coronavirus. Waar in eerste instantie werd geadviseerd om tot 28 april thuis te werken, is de lockdown nu uitgesteld tot 20 mei. Nog nooit werd er zoveel thuisgewerkt in Nederland, maar ook wereldwijd. Uit onderzoek van Kieskompas blijkt dat de provincie Gelderland de meeste thuiswerkers telt in ons land. De provincie Limburg daarentegen staat helemaal onderaan de lijst.

    Lees meer »
  7. Kant-en-klare scheidingswanden voor kantoor

    Mede door de huidige crisis neemt de vraag naar kant-en-klare scheidingswanden voor kantoordoeleinden enorm toe. Door de overheidsmaatregelen moeten ook kantoren voldoen aan de wetgeving om veilig werken mogelijk te maken. Vaak wordt hierbij gedacht aan glazen/plastic scheidingswanden, maar het effect hiervan is niet bewezen. Daarnaast is het ook geen duurzame oplossing voor de lange termijn. In dit blogartikel bespreken we de verschillende type scheidingswanden en de bijbehorende eigenschappen én voordelen per type wand.

    Lees meer »
  8. 5 richtlijnen voor een corona-proof kantoor

    Ondanks dat het wordt aangeraden om de rest van 2020 nog steeds zoveel mogelijk thuis te werken, gaan steeds meer mensen weer op kantoor werken. Deels uit noodzaak en deels om het normale leven weer op te pakken. De kantoorruimte zal echter voorlopig niet meer hetzelfde zijn als voor de corona-crisis. Ondernemers moeten daarom goed voorbereid zijn en bij de kantoorinrichting rekening houden met de veiligheidsmaatregelen van het RIVM. In dit artikel bespreken we hoe je jouw kantoor kan aanpassen om deze corona-proof te maken.

    Lees meer »
  9. 5 tips bij het thuiswerken vanwege Corona

    Vanwege de coronacrisis zijn veel Nederlanders momenteel genoodzaakt om verplicht thuis te werken. Terwijl de één het heerlijk vindt om thuis te werken, is het voor de ander een ramp. Stel je voor dat je kinderen hebt, hoe kom je dan aan het werken toe? Of wat als je geen goede werkplek hebt en zoals de meeste mensen aan de eettafel werkt? We moeten er in ieder geval het beste van maken met zijn allen. Moet jij ook gedeeltelijk of fulltime vanuit huis werken vanwege het coronavirus? Lees dan onze 5 tips om thuis te werken.

    Lees meer »
  10. Wat is ergonomisch werken? Betekenis uitgelegd

    Wat is ergonomisch werken? In deze blog leggen we je uit wat ergonomisch werken betekent. Laten we eerst bespreken wat ergonomie betekent. Ergonomie staat voor de wetenschappelijke discipline die zich bezighoudt met de mens in relatie tot zijn of haar omgeving. Ergonomische ontwerpen betekent ontwerpen voor mensen en hun continue veranderende behoeften. Het doel van ergonomie is om een veilige, comfortabele en productieve werkplek te creëren en ongemak en het risico op gezondheidsklachten te beperken. Nu je weet wat ergonomie betekent, kan je vast al raden wat ergonomisch werken betekent.

    Betekenis ergonomisch werken: werken op een zo gezond, comfortabele en productieve manier. Ergonomisch werken kan gaan om producten, een werkplek of een organisatie.

    Lees meer »
Pagina