Mede door de huidige crisis neemt de vraag naar kant-en-klare scheidingswanden voor kantoordoeleinden enorm toe. Door de overheidsmaatregelen moeten ook kantoren voldoen aan de wetgeving om veilig werken mogelijk te maken. Vaak wordt hierbij gedacht aan glazen/plastic scheidingswanden, maar het effect hiervan is niet bewezen. Daarnaast is het ook geen duurzame oplossing voor de lange termijn. In dit blogartikel bespreken we de verschillende type scheidingswanden en de bijbehorende eigenschappen én voordelen per type wand.

scheidingswanden-kantoor

Type scheidingswanden

Bij de Kantoormeubelencenter vind je kant-en-klare scheidingswanden in verschillende soorten en maten. De scheidingswand die jij nodig hebt voor jouw kantoor of werkruimte is afhankelijk van jouw beoogde doel. Laten we de verschillende scheidingswanden onder de loep nemen:

1. Standaard scheidingswanden

Dit zijn de meest bekende type kant-en-klare scheidingswanden. Deze scheidingswanden worden voornamelijk gebruikt om indeling te geven aan kantoorruimtes. De belangrijkste functie van de standaard scheidingswanden is dan ook het onderverdelen van de werkruimte en het creëren van privacy. De schermen staan rechtop op poten of op wielen. De scheidingswanden op wielen zijn verrijdbaar en daardoor extra makkelijk verplaatsbaar.

 • Onderverdelen van de werkruimte
 • Creëren van privacy
 • Verrijdbaar/verplaatsbaar
 • Zowel losstaand als gekoppeld te gebruiken

Bekijk hier de standaard scheidingswanden

2. Akoestische scheidingswanden

Naast de standaard kant-en-klare scheidingswanden, zijn er ook de zogenaamde akoestische scheidingswanden. De naam zegt het al. De belangrijkste functie van deze type scheidingswanden is namelijk het verbeteren van de akoestiek in de werkruimte. De akoestische scheidingswanden zorgen voor een betere demping van het geluid, waardoor er beter geconcentreerd gewerkt kan worden. De wanden zijn gevuld met een speciale akoestische vulling, wat zorgt voor een ‘Noise Reduction Coëfficiënt’ van 0,50. Voor een optimale akoestiek moet de scheidingswand mimimaal 1.30 meter hoog zijn.

 • Onderverdelen van de werkruimte
 • Creëren van privacy
 • Verrijdbaar/verplaatsbaar
 • Zowel losstaand als gekoppeld te gebruiken
 • Verbeteren van de akoestiek

Bekijk hier de akoestische scheidingswanden

3. Kantoorschermen/bureauschermen/opzetwanden

De derde type kant-en-klare scheidingswanden zijn de zogenaamde kantoorschermen. Ook wel bureauschermen of opzetwanden genoemd. Deze kantoorschermen kunnen eenvoudig worden gemonteerd aan een bureau. De belangrijkste functie van deze type scheidingswanden is het creëren van privacy en het verbeteren van de akoestiek. De kantoorschermen zijn doorgaans namelijk gestoffeerd, wat de akoestiek van werkruimte verbeterd. Wil je geen grote scheidingswanden op kantoor, dan zijn deze kantoorschermen ideaal.

 • Creëren van privacy
 • Verbeteren van de akoestiek
 • Compact en aan het bureau te monteren

Bekijk hier de kantoorschermen.

4. Wand- en plafondpanelen.

Tot slot zijn er ook nog de wand- en plafondpanelen. Dit zijn geen echte scheidingswanden, omdat je met deze wanden niet de ruimte kunt scheiden. Het belangrijkste doel van deze kant-en-klare ‘scheidingswanden’ is het verbeteren van de akoestiek, maar dan zonder extra ruimte in beslag te nemen. Omdat deze wanden tegen de muur of aan het plafond worden geplaatst, wordt er geen werkruimte in beslag genomen.

 • Verbeteren van de akoestiek
 • Neemt geen ruimte in beslag

Bekijk hier de wand- en plafondpanelen

Tot slot

Ben je op zoek naar een duurzame oplossing voor het inrichten van de kantoorruimte? Kies dan voor kant-en-klare scheidingswanden van Kantoormeubelencenter. Alle type scheidingswanden zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kleuren. Zo vind je altijd een scheidingswand die bij jou past. Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen of advies nodig hebben, neem dan gerust contact met ons op of bel direct op 076 – 88 90 466.