Collega’s die luid bellen, een printerapparaat dat overuren maakt en klikkende hakken op een betonnen vloer. Storende geluiden zijn funest voor je concentratie en zorgen ervoor dat je aan het einde van de dag bekaf bent. Maar goed nieuws! Je kunt zelf veel doen om de akoestiek te verbeteren. Wij laten je hieronder zien welke producten je daarbij kunnen helpen.

Maar eerst, wat is akoestiek eigenlijk?

Onder akoestiek verstaan we de invloed die een ruimte heeft op de klank en nagalm van geluid (Bron: Wikipedia). Wanden en vloeren zijn van invloed op de absorptie en terugkaatsing van geluiden. Zijn deze kaal en glad, dan absorberen ze nauwelijks geluid, maar kaatsen veel geluid terug. Wanneer er veel terugkaatsing is, duurt het langer voordat het geluid helemaal weg is. Bij een lange ‘nagalmtijd’ is het lastiger om je goed te concentreren en kost het meer energie om een gesprek te voeren.

Je kunt de akoestiek verbeteren met zachte materialen met een ruw oppervlak. Bijvoorbeeld gordijnen of tapijt. Maar wil je de ruimte mooi en strak houden, kies dan voor flexibele akoestische wanden of panelen die naadloos aansluiten bij het kantoorinterieur.

Top 5 akoestische oplossingen

akoestiek-verbeteren

1. Akoestische wandpanelen

Hét voordeel van akoestische wandpanelen is dat je ze op maat kunt laten maken. Met wandpanelen van verschillende afmetingen en kleuren stel je bovendien een mooi kleurenpalet samen. Bekijk bijvoorbeeld eens de Akoestische wandpanelen Mute met een fraai aluminium frame en verkrijgbaar in 26 verschillende kleuren.

2. Akoestische plafondpanelen

Heeft je kantoor een hoog plafond, dan zijn akoestische plafondpanelen een goed idee. Ze worden met staalkabels aan het plafond bevestigd. Ook plafondpanelen zijn in verschillende kleuren en afmetingen verkrijgbaar. Ga je voor tinten die mooi aansluiten bij de kleur van het plafond of kies je juist voor een felle accentkleur? De geluiddempende plafondpanelen van Nuovi zijn ook nog eens zeer fraai afgewerkt. Bekijk bijvoorbeeld Akoestisch plafondpaneel Mute.

3. Akoestische scheidingswanden

Akoestische scheidingswanden hebben een vulling die geluiden dempt. Ze zijn ideaal voor het creëren van rustige werk- en vergaderplekken. Je kunt ze laten bekleden in mooie, warme stoffen in veel verschillende kleuren. Verder heb je keuze uit losse en koppelbare wanden en uit wanden met een vaste voet of met wielen. Nieuw in de collectie van Kantoormeubelencenter.nl is de Koppelbare scheidingswand Novu akoestisch. Akoestische scheidingswand Serie 2 en Akoestische scheidingswand Serie 4 zijn al jarenlang favoriet bij onze klanten. Goede kwaliteit tegen een superscherpe prijs!

4. Akoestische kastpanelen

Deze geluiddempende panelen worden met magneten op de achterwand van kasten bevestigd. Combineer je verschillende formaten en kleuren, dan ziet het er superstrak en chique uit! Een hele mooie oplossing als je kasten als scheiding tussen verschillende werkplekken gebruikt. Akoestisch kastpaneel Mute is verkrijgbaar in 4 verschillende afmetingen.

5. Opzetwanden

Staan meerdere bureaus bij elkaar, overweeg dan de aanschaf van opzetwanden. Opzetwanden bevestig je eenvoudig met klemmen aan het bureau en zijn maximaal 60 cm hoog. Ze bieden meer privacy, maar dempen ook geluid. Er zijn opzetwanden die je aan elkaar kunt koppelen, zodat een mooi strak geheel ontstaat. Een voorbeeld van zo’n koppelbare opzetwand is de Akoestische opzetwand. De Opzetwand volledig gestoffeerd is direct uit voorraad leverbaar in de kleuren zwart en grijs.

Advies nodig voor het verbeteren van de akoestiek bij jou op kantoor? Neem vrijblijvend contact op onze Klantenservicemedewerkers via 076 – 88 90 466, bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 18.00 uur.