Bureau op de verkeerde hoogte

Is het bureaublad van je bureau te hoog, dan ga je je schouders optrekken. Dit leidt niet alleen tot pijnklachten in je schouders, maar je zult het ook gaan voelen in je rug en nek. Staat je bureaublad te laag, dan ga je teveel voorover zitten en krijg je ook last van rug, nek en schouders. Door het bureaublad op de juiste hoogte te plaatsen, heb je grote kans dat je vervelende pijntjes voorkomt.

De juiste bureauhoogte

Op welke hoogte je het bureaublad moet instellen, hangt vooral samen met je lichaamslengte. Zorg er wel voor dat eerst je bureaustoel goed is ingesteld. Pas daarna ga je met je bureau aan de slag.

In de tabel hieronder zie je welke bureauhoogte past bij welke lichaamslengte.

Jouw lengte Hoogte bureaublad
150 cm 62 cm
155 cm 64 cm
160 cm 66 cm
165 cm 68 cm
170 cm 70 cm
175 cm 72 cm
180 cm 74 cm
185 cm 76 cm
190 cm 78 cm
195 cm 80 cm
200 cm

82 cm

 

Heb je niet de keuze voor een in hoogte verstelbaar bureau, kies dan voor een bureau van 75 cm hoog, met 2 cm speling. Veel mensen kunnen binnen deze marge hun werkplek goed inrichten.

Ben je kleiner dan 170 cm of langer dan 180 cm?
Ben je kleiner dan 170 cm, zet dan je bureaustoel ietsje hoger dan je ideale hoogte en plaats je voeten op een voetensteun. Let er daarbij op dat de hoek tussen je onder- en bovenbenen 90 graden blijft. Langer dan 180 cm? Dan heb je volgens de ARBO-richtlijnen altijd een in hoogte verstelbaar bureau nodig. Vraag hierom gerust bij je werkgever.

In hoogte verstelbare bureaus: handmatig of elektrisch
Verstelbare bureaus zijn er in verschillende uitvoeringen. Bureaus waarvan je het blad handmatig verstelt, bijvoorbeeld met een handslinger. Ook zijn er elektrisch verstelbare bureaus. Welke soort je kiest hangt af van je budget en of het bureau door verschillende medewerkers wordt gebruikt. Het handige van een elektrisch verstelbaar bureau is dat je verschillende standen voor meerdere gebruikers kunt voorprogrammeren.

Advies over de beste bureauhoogte voor jou?

Neem dan contact op met onze medewerkers van de Klantenservice. Zij vertellen je graag alles over het op de juiste manier instellen van je bureau en adviseren je ook over de bureaus in de collectie van kantoormeubelshop.nl. Onze Klantenservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 18.00 uur op telefoonnummer 073 – 7200722.

Populaire producten

Verstelbare zit-sta bureaus