Wanneer u een zadelkruk gaat bestellen is het belangrijk om rekening te houden met uw lengte. De voordelen van een zadelstoel worden pas echt benadrukt wanneer de kruk op de juiste hoogte is ingesteld. Een natuurlijke houding creëert u door de heuphoek ver te openen.

De perfecte zithouding

De perfecte zithouding is die waarbij de heupen in een hoek van maximaal 130 tot 140 graden staan. De bovenbenen sluiten dan natuurlijk aan bij de vorm van het zadel. Uw lichaamsgewicht verdeelt zich evenwichtig over het zitoppervlak van de voeten.

Zithoogtes

De zadelstoelen van Kantoormeubelencenter zijn in twee hoogtes leverbaar: Jumper en Jumper hoog.

tabel-zadelkruk

Zitbreedte

De zadelkrukken zijn verkrijgbaar in twee pasvormen: met een smalle zitting of een brede zitting. De smalle zitting heeft een afmeting van 34 x 30 cm, de zitting met een breder zitoppervlak is 44 x 30 cm. 83% van de vrouwen kiest voor een smalle zitting. 67% van de mannen met een gemiddelde lengte of kleiner kiezen voor staand zitten en dus de smalle zitting. De mannen die liever ‘zitten’, kiezen voor een breder zitoppervlakte zodat het gewicht over een groter zadel verdeelt wordt.