Last van geluid dat ontstaat door bellende collega’s op kantoor? Galm wordt veroorzaakt door geluid dat terugkaatst tegen harde materialen in een ruimte. Hoe zorg je dan voor een rustige werkomgeving? Door het aanbrengen van zachte, absorberende accessoires, zoals vloerbekleding, gestoffeerde kantoormeubelen en scheidingswanden!

Vloerbekleding

Om de akoestiek binnen een kantoorruimte te verbeteren, moet er allereerst gekeken worden naar de vloer in de ruimte. Ligt er tapijt op de grond, is de vloer van hout of staan de bureautafels op een betonnen vloer? Vloerbekleding kan al een wereld van verschil maken. Dankzij tapijt klinken voetstappen minder hard en weerkaatst het geluid minder.

Gestoffeerde kantoormeubelen

Akoestische meubels of gestoffeerde kantoormeubelen zorgen ook voor vermindering van geluidsomgevingen. Vervang een leren bank voor een gestoffeerde zitbank! Fauteuils of ontvangstbanken worden vaak gevuld met polyurethaanschuim, een materiaal dat wordt gebruikt voor isolatie en geluidabsorptie.

Scheidingswanden

Een akoestische scheidingswand is het belangrijkste hulpmiddel bij het bereiken van een optimale kantoorakoestiek. Hoe dikker de akoestische vulling, hoe hoger het vermogen om geluid te verminderen.

Kantoormeubelencenter heeft bureauschermen of scheidingswanden met een dikte van 30 of 40 mm. Akoestische scheidingswand Serie 2 vermindert tot 90% van de nagalmtijden en geluidsweerkaatsingen doordat de wand is gevuld met een akoestische foam met een hoog absorptievermogen. Deze vrijstaande wand heeft een dikte van 30 mm. Bureauscherm Serie 4, met een dikte van 40 mm, is voorzien van een akoestische vulling met een absorptiewaarde van 95%.

Met behulp van scheidingswanden en bureauschermen creëert u privacy voor uw werknemers, maar ook een akoestische werkplek.

Overige geluiddempende accessoires

Hoe groter de ruimte, hoe meer het geluid nagalmt. Maak een groot kantoor kleiner door plafondpanelen, akoestische panelen, gordijnen of akoestische kasten te plaatsen, waardoor de ruimte wordt opgesplitst in meerdere gedeeltes. Hierdoor vermindert de galm van geluid.

Heeft u hulp nodig bij het opstellen van een akoestisch plan? Neem gerust contact op met onze klantenservice via 073-7200722.