Je lichaam is niet gemaakt om te zitten, maar om te bewegen. Van veel zitten krijg je problemen met je stofwisseling, botten en spieren. Kom dus van die stoel af! Een zit-sta bureau helpt je bij het afwisselen van je werkhouding. Waarom is dit zo belangrijk en welke bureaus zijn geschikt voor jou?

De risico's van teveel zitten

Het zijn er nogal wat, de gezondheidsklachten die je kunt krijgen als je teveel zit. Want zit je veel, dan produceert je lichaam niet de chemische stoffen die nodig zijn voor het verwerken van suikers en vetten en je bloedsomloop verslechtert. Je loopt het risico op het krijgen van diabetes, hart- en vaatziektes en trombose. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die teveel zitten ruim 50% meer kans hebben op een hartaanval. Beperk je de tijd die je zittend doorbrengt, dan verklein je de gezondheidsrisico’s. Wissel zitten daarom regelmatig af met staan en bewegen.

Steeds meer mensen zijn zich bewust van deze risico’s. Ook werkgevers die natuurlijk graag willen dat hun werknemers gezond en fit zijn. Zit-sta bureaus worden daarom steeds populairder, en terecht.

Daarom een zit-sta werkplek

Misschien wel het grootste voordeel van een zit-sta werkplek: je bent je veel meer bewust van gezond bezig zijn met je lichaam. Alleen al doordat je niet 8 uur lang doorbuffelt in dezelfde, ongezonde, zittende werkhouding. In het begin is een zit-sta bureau wennen. Want hoe lang ga je zitten en hoe lang ga je staan? De hele dag staan is niet vol te houden en bovendien slecht voor je rug. Telkens een paar minuten staan, zorgt er juist voor dat je je rugspieren traint en dat je lijf sterker wordt. Bovendien stimuleert afwisselend staan en zitten je bloedsomloop waardoor je alerter, productiever en creatiever blijft.

Hoe gebruik je een zit-stabureau?

Afwisselen is dus het toverwoord. Niet de hele dag zitten, niet de hele dag staan. Ben je gewend veel te zitten, dan zul je het staan echt moeten oefenen. Je lichaam moet eraan wennen. Bouw het dus op. Begin bijvoorbeeld met 20 minuten zitten en 2 minuten staan. Zo bouw je dit verder uit, maar blijf dus zorgen voor regelmatige afwisseling. Breid het verder uit met meer bewegen. Dus loop naar die collega toe i.p.v. even bellen, ga met de trap naar die verdieping lager en eet je boterham tijdens een lunchwandeling.

Zit-sta bureau: supersnel schakelen tussen staan en zitten
Met een zit-sta bureau plaats je in een handomdraai het tafelblad in de door jou gewenste hoogte. Er zijn bureaus met een handslinger en bureaus waarvan je het blad elektrisch kunt instellen. Heeft het bureau een ‘memory’-schakelaar, dan blijven jouw voorkeuren bewaart en regel je de bladhoogte zelfs met één druk op de knop. Makkelijker kan niet!

Voorbeelden van zit-sta bureaus:

Elektrisch verstelbaar zit-sta bureau Adapta heeft een up-down schakelaar. 

Zit-sta bureau Flex 3+ elektrisch is in hoogte verstelbaar van 65-130 cm middels een ingebouwde stille Bosch motor. Kies uit een up/down schakelaar of een memory display. 

Met zit-sta bench bureau Flex 3+ elektrisch kun je de bureaubladen onafhankelijk van elkaar instellen. 

Bekijk het overzicht van alle Zit-Sta Bureaus voor staand werken

Zit-sta bureaus kopen? Wij geven je graag advies!
Onze deskundige medewerkers van de klantenservice helpen je graag bij het kiezen van de juiste zit-stabureaus. We zijn bereikbaar via telefoon 076 – 88 90 466, maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur.