Een goede start van je werkdag begint bij een goede bureau indeling. Thuis of op kantoor, een goed bureau is essentieel. Welke bureau indeling heb je nodig voor een goede werkhouding? In deze blog komen tips aan bod om je bureau goed in te delen voor een effectieve en fijne werkdag.

je bureau indelen kantoor

Bureau aanschaffen en plaatsen

Wanneer je een bureau wil aanschaffen, heb je vaak een keuze uit diverse soorten en afmetingen. Bedenk eerst waar je je bureau wil neerzetten. Denk hierbij aan het licht: zorg voor voldoende (natuurlijk) licht, maar zorg er ook voor dat de zon niet rechtstreeks op je kan schijnen. Ontwijk plaatsen op een looproute zodat je niet wordt afgeleid. Meet op hoeveel ruimte je hebt om een bureau te plaatsen.

We adviseren om een elektrisch zit-sta bureau te nemen omdat je dan altijd de hoogte precies naar jouw wens kan instellen. En je kunt ook afwisselen met staan en zitten wat bevorderlijk is voor je houding en doorbloeding. De breedte van een bureau is meestal leverbaar vanaf 120 cm tot 200 cm of zelfs breder. Werk je met twee schermen? Dan is de breedte van een bureau van minimaal 160 cm echt aan te raden. Op onze website kun je via deze categorie pagina bureautafels filteren op afmeting.

Bureau indeling op kantoor en thuis

Het klinkt misschien logisch, maar zorg voor een opgeruimd bureau. Een opgeruimde werkplek zorgt voor rust. Dus beperk de stapels papier en memo briefjes. Wat kan helpen is een persoonlijke lade of een ladeblok waar je spullen in kan opbergen.

Bureauscherm plaatsen

Zorg ervoor dat je bureauscherm op de goede hoogte staat afgesteld. De juiste hoogte van een beeldscherm is het bovenste gedeelte van het scherm op ooghoogte met een kijkafstand van minimaal 60 cm. Als je dit niet met de vaste voet kan, dan kun je een monitorverhoger of een monitorarm overwegen. Zorg bij een laptop voor een laptopstandaard, een los toetsenbord en een ergonomische muis om ook aan de juiste kijkhoogte en aftand te voldoen. Werk je met twee beeldschermen? Draai dan de schermen iets naar je toe zodat je met een kleine beweging naar beide schermen kan kijken.

Een juiste bureaustoel

Naast een bureau met de juiste bureau indeling  is een bureaustoel een belangrijk onderdeel voor een goede zithouding. Lees in onze eerdere blog wat de beste ergonomische en betaalbare bureaustoel is waar je jarenlang plezier van hebt.