ViewLite Plus monitorarmen heeft een red dot design award ‘eervolle vermelding 2012’ in de categorie productdesign gewonnen.

monitorarmen-viewlite

 

Deze nieuwe monitorarm ViewLite Plus heeft een tijdloos design en volledig met de hand in positie verstelbaar. Ergonomisch, slank en licht in gewicht door het gebruik van een uniek parallelmechanisme. Duurzaam door de vervaardiging uit 40% gerecycled aluminium. De Plus heeft een geïntegreerd kabelmanagement en Quick Release (ont)koppelsysteem waarmee men moeiteloos schermen kan uitwisselen voor notebooks of tablets.

Over de monitorarm ViewLite Plus

De ViewLite Plus dynamische monitorarm is een uniek product. In plaats van een conventioneel mechanisme voor hoogteregeling op basis van een spiraalveer of gasveer, maakt het gebruik van éénrichtinglagers, afgekort SDB. Het SDB-mechanisme houdt de gekozen positie van de monitor volledig in stand. Het veroorzaakt genoeg wrijving om te voorkomen dat het scherm overhelt, maar biedt nauwelijks wrijving wanneer de gebruiker de monitor omhoog beweegt. Deze methode maakt spiraalveren of gasveren geheel overbodig.

Vanwege de constante druk die in conventionele mechanismen wordt uitgeoefend als tegenwicht voor het gewicht van de monitor, kan er een gevaarlijke situatie ontstaan wanneer deze druk wordt verwijderd. De ViewLite Plus mist deze voortdurende spanning en is daarom onder alle omstandigheden geheel veilig. Ook is het niet meer nodig om het evenwicht van de monitor na te stellen, aangezien alle andere hardware (d.w.z. laptops, tablets of monitors met verschillende afmetingen en gewicht) geen invloed heeft op het evenwicht en de eerder ingestelde hoogtepositie.

Duurzaamheid

Ten opzichte van spiraalveren en gasveren is de levensduur van ons SDB-mechanisme veel groter dan van alle andere mechanismen. Bovendien is de duurzaamheid nog verder verbeterd door het gebruik van gerecycled aluminium als hoofdbestanddeel en het implementeren van de ‘ontwerp voor demontage’-methode.

Installatie kabelmanagement

Vanwege de open uitsparingen in de armdelen van de ViewLite Plus monitorarm is het kabelmanagement hier met niets te vergelijken. Het is een integraal onderdeel van het design geworden. Het systeem voor ‘snel installeren – snel ontkoppelen’ vereenvoudigt het installeren en demonteren, wat heel veel tijd scheelt.

Meer weten? Je vindt alles over monitorarmen op http://www.kantoormeubelshop.nl/shop/monitorarmen

Kantoormeubelencenter.nl levert kantoormeubelen tegen een overeengekomen tarief gebruiksklaar bij je af. Wil je graag dat het kantoormeubilair tot op de eindbestemming in je kantoor gebracht wordt, dan kun je dit bij de bestelling aangeven. Hoef je zelf niet meer te tillen of te sleutelen.